FRIEDA & KHALED ZOUGHLAMI
In 1986 gaan Frieda en Khaled Zoughlami de uitdaging aan en nemen het voormalige « Jardin des Marolles » over en openen « Les petits oignons » gelegen in een klein straatje in die wijk. Aanvankelijk staan er eenvoudige maaltijden op het menu zoals spare ribs en garnaalkroketten en uiteraard de klassieke biefstuk met frieten. Maar geleidelijk worden de gerechten geraffineerder, ja zelfs hoogstaand culinair : de laatste chef-kok kwam immers rechtstreeks van een Italiaans sterrenrestaurant.
Van bij de start staan verse kwaliteitsproducten hoog in het vaandel. Dit geldt ook voor de bediening en het onthaal. Op de kaart staan klassieke Franse gerechten met een mediterrane toets, een knipoog naar de afkomst van de uitbater.
«Les Petits Oignons» wordt hoe langer hoe meer een succesverhaal en een absolute aanrader.
Na 20 jaar beslist de familie Zoughlami de zaak over te laten aan een Frans koppel maar het restaurant houdt jammer genoeg geen stand.
In 2011 komt op de hoek van de Regentschapsstraat een pand vrij en Khaled heropent zijn zaak, samen met zijn dochter Rym, en « Les petits oignons » is opnieuw een feit, recht tegenover het conservatorium gelegen, in een prachtige woning met veel licht. Het interieur wordt grondig aangepakt en krijgt een hedendaagse maar ook tijdloze look.
De keuken biedt ongeveer dezelfde gerechten als in de Ons-Heerstraat, maar wordt eerder een « brasserie ». In de winter kan men er bijvoorbeeld een heerlijke zuurkool eten en in de zomer een ruime portie mosselen. Na een onderbreking van zes jaar vinden de klanten van toen opnieuw hun weg naar hun favoriete brasserie die ook mensen uit andere buurten en van heinde en verre aantrekt.