Onze Geschiedenis

“Les Petits Oignons” werd in 1986 opgericht door Khaled Zoughlami en vestigde zich oorspronkelijk in de benedenstad. Na de opening van ‘les Brigittines’ in de Marollen en ‘Sérafine’ in Elsene besloot Khaled Zoughlami in 2008 “Les Petits Oignons” opnieuw te lanceren. Het concept bleef hetzelfde, op één detail na: een nieuwe ligging in de Regentschapsstraat 25, op een steenworp afstand van de Sablons.

Een terugblik op de geschiedenis van “Les Petits Oignons”…

In 1986 besloten Frieda en Khaled Zoughlami de voormalige “Jardin des Marolles” over te nemen om “Les Petits Oignons” te openen in een klein straatje in dezelfde wijk. In het begin ging het louter om lekker eten, van spareribs tot garnalenkroketten en de klassieke steak frites. In de loop der jaren is de keuken verfijnder en geraffineerder geworden, met de laatste benoemde chef die rechtstreeks uit een Italiaans sterrenrestaurant overkwam.

Vanaf het begin zijn de kwaliteit en de versheid van de producten de hoogste prioriteit van de eigenaars, evenals de service en het onthaal. Het menu is gebaseerd op Franse klassiekers met een mediterraan toets, trouw aan de origines van de eigenaar.

Het groeiende succes van “Les Petits Oignons” heeft het tot “the place to be” in de stad gemaakt. Na een verblijf van 20 jaar in deze buurt besloten de Zoughlamis het rustiger aan te gaan doen en “Les Petits Oignons” over te dragen aan een Frans echtpaar dat helaas niet hetzelfde succes kende.

In 2011 kwam het pand op de hoek van de Rue de la Régence vrij, en dat bleek onweerstaanbaar. Khaled, bijgestaan door zijn dochter Rym, heropende zijn restaurant “Les Petits Oignons”, in een prachtig en lichtgevend huis, gelegen tegenover het Conservatorium, was weer in rep en roer. Het decor heeft intussen geëvolueerd, eigentijds en tijdloos tegelijk. De keuken ligt in de lijn van die van de “Rue Notre Seigneur”, maar met een extra “brasserie”-toets. In de winter wordt bijvoorbeeld een heerlijke zuurkool geserveerd en in de zomer een mosselpannetje. Het is hartverwarmend dat het nieuwe adres, na een onderbreking van zes jaar, zijn vroegere klanten heeft teruggevonden en nieuwe klanten uit de buurt of van elders aantrekt.

Tijdens de wedstrijd voor de beste garnalenkroket van Brussel in 2022 kenden de aanwezige chefs bij het blindproeven de “coup de coeur” toe aan het restaurant “Les Petits Oignons” voor zijn “kroket die absoluut perfect is in zijn uitvoering, bijna academisch in zijn classicisme maar buitengewoon lekker, met een ideale textuur”.

In januari 2023 nam Thomas Fischer het restaurant over, een ondernemer die 10 jaar in de horeca heeft gewerkt bij de Art Blanc-groep. Gehecht aan de geschiedenis van de Brusselse brasserie, wilde de nieuwe eigenaar de eigenheid van het pand behouden en die tegelijkertijd een moderne toets geven.